Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2014 18:04 - Месната гора - най-страшната гора в Русия
Автор: kokomoko Категория: Спорт   
Прочетен: 2584 Коментари: 0 Гласове:
38

Последна промяна: 13.05.2014 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

© Скрийншот: YouTube

Месната гора се намира в Новгородска област, в така наречената Долина на смъртта. Това е гориста заблатена местност, където по време на Втората световна война са загинали стотици хиляди войници. Оттогава тази територия има репутация на „лошо място” и се смята за най-мащабното място за концентрация на хрономиражи на територията на Русия.

 

И досега в най-отдалечените части на гората има огромно количество техни непогребани останки. За издирването им и тяхното повторно погребване се формират няколко отряда. Марина Василиева, участничка в единия от тях, сподели за „Гласът на Русия”:

- Първото нещо, което се забелязва тук, е необикновената, дори бих казала, зловещата тишина. В гората не пеят птици. Сякаш просто ги няма. Навсякъде са блата. Понякога в долините се виждат кости на непогребани войници. Всичко това много потиска. Веднъж, когато ние с групата се връщахме от разкопки, чухме сякаш звук от взривяващи се снаряди, а след това викове и престрелка. Но не бяхме учудени – предишните отряди ни казах, че трябва да сме морално готови за подобно нещо. Такива случаи са често срещани в Месната гора.

Някои не само чуват, но и виждат какво е ставало по време на сраженията. А местните жители са убедени, че в гората спокойно едновременно съществуват два паралелни свята и че там те често срещат призраците на убитите войници. Затова, казват те, в гората може да се ходи само през деня и само в компанията на няколко човека, а след залез слънце нямаш работа там – ще изчезнеш и повече няма да те намерят.

Местните жители са убедени също, че името на селото и на самата гора поначало е съдържало в себе си лошо предзнаменование и неслучайно то е привличало кървавите боеве през 1941-1942 година. Както и да е, но Месната гора еднозначно е аномална зона. Има доказателства за много необясними явления, които са ставали тук по-рано и стават до днес. В гората често се чуват викове „ура”, немска и испанска реч. Или пък призракът на войник ще посочи на издирвателната група, къде трябва да се копае, за да се намерят останките му. Хората от тази отвъдна намеса отначало припадат, а след като дойдат на себе си започват да копаят на посоченото място и за всеобщо учудване намират това, което са търсели.

Неслучайно сред народа съществува поверие, че само тогава, когато и последният войник, оставил костите си, бъде погребан, Месната гора отново ще стане нормална. А засега тя остава най-страшната и мистичната гора в Русия.




Гласувай:
38



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kokomoko
Категория: Спорт
Прочетен: 416991
Постинги: 92
Коментари: 305
Гласове: 3538
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031