Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2014 13:33 - Преживявания извън тялото с обективни доказателства
Автор: kokomoko Категория: Спорт   
Прочетен: 3366 Коментари: 3 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 
 

Известни са случаи на хора, сблъскали се със смъртта, но надвили я, които разказват невероятните си истории. Много често се споменава за „напускане на тялото“ и възможността да се наблюдава ситуацията отстрани, висейки във въздуха, и дори „разходка“ наоколо, като призрак, може би е най-точното сравнение. В някои от случаите видяното през този период от време може да бъде доказано, като изследователи на тези срещи със смъртта се опитват да определят дали видяното от „покойника“ е възможно всъщност да се види по нормален начин, без да се напуска тялото.

 

Тук става въпрос за някои от най-солидните доказателства, че напускането на тялото не е просто плод на халюцинации. Това са случаи, при които подобни преживявания на хора са доказуеми като правдиви.

Някои от тези случаи включват не само наблюдение на околния свят и собственото си тяло отгоре, но и срещи или разговори със същества от друго ниво на съществуване, които разказват на преживяващия явлението неща, които впоследствие се оказват верни.

Това са само няколко правдиви преживявания, от дузини, изучавани от Джен Холдън, професор в университета в северен Тексас и дългогодишен изследовател на близките срещи със смъртта.

1. Пациент наблюдава странен навик на лекаря

Ал Съливан разказал историята си на среща в Мичиган, в клона на Международната асоциация за изследване на срещи със смъртта през 1990 година, 2 години след неговото преживяване. По време на спешна операция за поставяне на сърдечен байпас в болницата Хартфорт в Кънектикът, той е изпитал ясно усещане, че напуска тялото си. В доклада си той казва, че се е „издигнал до място, приличащо на амфитеатър.“

 

Докато разглеждал това, което явно било „отвъдния свят“ поради присъствието на зет му и майка му, и двамата починали отдавна, Ал е могъл също така да погледне обратно в този свят тук и да види тялото си на операционната маса с отворения си гръден кош и изложено на показ сърце.

„Можех да видя хирурга, който само минути преди това ми беше обяснил какво ще направи по време на операцията. Той изглеждаше някак объркан. Помислих си, че размахва ръце, като че ли се опитва да литне.“ – разказва преживяването си очевидеца.

Именно тази част от историята объркала кардиолога на Ал, доктор Антъни Ла Сала, който не повярвал на нищо друго, тъй като според него било просто халюцинация. Доктор Хиройоши Таката, провел операцията, наистина имал навик да разтърсва рамене по начина, по който Ал описал, показвайки по този начин на персонала да не се докосва до нищо, след като е измил ръцете си и се е подготвил за операция.

Изследователя на срещите със смъртта доктор Брус Грейсън, провел срещи и с двамата лекари – Ла Сала и Таката, през 1997 година, за да потвърди информацията. Доктор Таката потвърдил, че има този навик. Доктор Ла Сала казал, че пациента му разказал историята и че навика на доктор Таката да „размахва ръце“ е необичаен, а не нещо, което е виждал да прави който и да е друг хирург. Грйсън също така доказал, че Ал Съливан е наблюдавал всичко това след като упойката е била подействала вече, и по всичко личало, че той е бил в безсъзнание.

2. Среща с брат, за когото не се е знаело още, че е починал

Франсис Пауър Коб, ирландска писателка и активистка, описва следния случай в една от книгите си, публикувана през 1882 година, следния случай:

„Една умираща жена, говорела за една приятна изненада – срещнала един по един трима от братята си, които били починали отдавна, и изведнъж разпознала последния, четвърти брат, за когото от свидетели се знаело, че е жив и здрав и живее в Индия. Свързването на неговото име с това на починалите братя, предизвикало такава реакция на шок и ужас в душата на една от присъстващите, че тя избягала от стаята. След известно време се получили писма, известяващи за брата от Индия, което печално събитие се случило по време, преди умиращата сестра да го разпознае на смъртния си одър.“

Изследователите на близки срещи със смъртта разполагат с много доклади за хора, за които все още не се знае, че са починали, да се появяват при подобни обстоятелства.

3. Жертва на катастрофа вижда нещо, което не би могъл от местоположението си

Военен лекар, доктор Х, бил изпратен във Франция по време на първата световна война, и бил на път да окаже помощ на ранен пилот. Малко след излитането на самолета, с който доктора пътувал, той се разбил. Мястото на катастрофата не можело да се види от хангарите, нито хангарите да се видят от мястото на катастрофата, тъй като то се намирало между хребетите на два хълма.

 

Точните думи на доктора са повторени от лейтенант полковник Фредерик Джон Мариан Стратън, професор по астрофизика в университета Кеймбридж, в публикация през 1957 година, относно преживявания на хора, свързани с напускане на тялото:

„Докато се носех над тялото си, не изглеждаше странно изобщо, това че можех да видя различни дейности, случващи се в хангара. Линейката напусна хангара, където беше паркирана. На десетина метра от хангара двигателя заяде и видях как шофьора изскочи и задвижи манивелата. След това на бегом скочи на шофьорското място и потегли към билото на хълма. Докато това се случваше, моите санитари бяха изтичали от лазарета и скочиха във военната линейка. Линейката спря отново, но този път санитарите бяха тези, които изскочиха, изтичаха до лазарета и се върнаха с нещо, скочиха обратно в линейката и потеглиха на вече два пъти прекъснатото си пътуване.“ – са думите на умиращия лекар.

Доктор Х разказал всичко това на командващия си офицер по-късно в болницата, след като се възстановил достатъчно, за да може да осъзнае важността на това, което е видял. Офицерът записал разказа и проверил, че отпътуването на линейката се е случило именно по този начин.

В публикация от 1998 година, озаглавена „Възможно ли е преживени срещи със смъртта да доказват съществуването на човека като личност и след смъртта?“, Брус Грейсън, Иън Стивънсън и Емили Уилиамс Кук разясняват, че докато Стратън разследвал случая, командващия офицер и други, които са могли да пре-потвърдят информацията, са били вече или починали, или със загубени следи.

Колкото и невероятни и спиращи дъха да са тези истории, те са само една малка част от информацията, с която разполагат изследователите на явления, свързани със смъртта. Доклади са събирани и изучавани повече от сто години, предизвиквайки учените да търсят обяснение и да намират начин да разграничават халюцинациите от правдивите преживявания. Тези случки поддържат надеждата за живот след смъртта жива. /fresh-science.com

http://www.epochtimes-bg.com/201404/14105840.html



Гласувай:
53



1. django - Tакива ефекти са халюцинации от ...
20.10.2014 09:25
Tакива ефекти са халюцинации от непълноценната работа на мозъка, когато организма е в сериозна здравословна криза и не му достигат кислород или гликоген. Душата и тялото са едно. Разбираемо е желанието на хората да станат безсмъртни, но за това има условия написани в библията, които трябва да изпълнят. Нужна е вяра в Твореца и воля да следват пътят предначертан от нашият спасител.
цитирай
2. tilulenshpigel - Tакива ефекти са халюцинации от ...
20.10.2014 09:42
django написа:
Tакива ефекти са халюцинации от непълноценната работа на мозъка, когато организма е в сериозна здравословна криза и не му достигат кислород или гликоген. Душата и тялото са едно. Разбираемо е желанието на хората да станат безсмъртни, но за това има условия написани в библията, които трябва да изпълнят. Нужна е вяра в Твореца и воля да следват пътят предначертан от нашият спасител.

Тия тъпизми на някои друг.А какво мислиш за СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ??? Смешник лаик
цитирай
3. django - До tilulenshpigel каквото и да значи това
21.10.2014 10:46
Да приятелю. Спасението не е за всеки. То е условно и само верните до край на Спасителя ще получат награда. Не разбирам толкова вътрешно го приемате? Обикновено така засегнато реагират слабоволеви индивиди нежелаещи промяна, когато им напомнят за някой неудобни истини.
И после средновековната инквизиция какво общо има с християнската вяра? Имате ли идея?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kokomoko
Категория: Спорт
Прочетен: 417140
Постинги: 92
Коментари: 305
Гласове: 3538
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031