Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 11:32 - История с призрак от древен Египет
Автор: kokomoko Категория: Спорт   
Прочетен: 3121 Коментари: 2 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Една история с призрак е открита записана на глинени плочи в древен Египет

Случки с призраци, привидения, таласъми и демони са записани и документирани от древни времена до днес, които плашат и очароват хората, но не са потвърдени от науката. Въпреки това тези плашещи истории продължават да се разпространяват през цялата човешка история и да будят интерес. Един от тези интересни паранормални случаи е имало в древен Египет. История с призрак е открита на глинени плочи записан преди 3200 години.

image

История с призрак от древен Египет – храмът Луксор в Тива

През 1915 г. египтологът Гастон Масперо публикува превод на древна египетска история за призраци, която вероятно се е случила близо до или в храма Луксор, в древния египетски град Тива. Тя е била написана на 4 парчета от глинени съдове. В тази история датираща от 1200 г. преди Христа, е било записано това, което казва призрак на мумифициран човек, първосвещеник на техния измислен бог Амон Ра за текущото му състояние като призрак.

„Ставам и не виждам лъчите на слънцето. Аз не дишам въздуха, но тъмнината беше пред мен всеки ден и никой не дойде да ме намери“, превод от Масперо, на това, което било записано на глинените парчета от призрака.

Самият археолог коментира, че сякаш нещо е мъчило призрака и е имало някакъв инцидент и това е записал в Spooky Tales. Древните египтяни са вярвали силно в живота след смъртта, и са създали поредица от магии, записани в така наречената „Книга на мъртвите“, които те смятат, че ще им помогнат да достигнат задгробния живот.

Както вече казахме тези истории са очаровали хората от преди векове, но не са потвърдени от науката. За разлика от тази история с призрак и на други подобни на тях, в наше време се случват различни паранормални явления с хора, които може да им се вярва и от техните разкази става ясно, че има един невидим сват, в който се води битка за всеки един от нас между доброто и злото. Точно това ни разкрива и Библията. В нея се обяснява, че няма задгробен живот веднага след смъртта, както са си мислели египетските жреци преди хиляди години. Следователно няма такива същества като призраци, но в замяна на тези вярвания на хората се явяват паднали ангели от други светове, които са изгонени от Божието присъствие на Земята. Теолозите обясняват всички или почти всички свръхестествени прояви, че се дължат на тях, затова не е добре за човек да ги издирва и търси и да вярва в задгробен живот по начина, по който е представен в езическите религии. Бог е предупредил в Библията, че е грях да се вярва в задгробния живот, в призраци и духове на умрели, защото в тяхно лице се явяват тези паднали ангели изгонени от Космоса и се намират на Земята и около нея само в близкото космическо пространство може би. Животът след смъртта или вечния живот, за което пише в Библията е по-различно понятие от това, което се вярва в езическите религии и то е чрез вяра в Бога всеки може да получи тази награда даром, но в деня на Второто пришествие, както е писано при възкресението в книгата Откровение глава 20 и 21, Евангелие от Йоан глава 5 стихове 21 до 29, глава 3 стихове 16 до 18 и на други места из Библията. Също писано е да не се покланяме на идоли и на паднали ангели ( демони). Затова е записан случая с цар Саул, който е загинал заради допитване до духове чрез медиум. В наше време ги има такива много в цивилизованите страни и в мохамеданските. Особено ходжите в мохамеданските страни са много способни да правят магии, които са от същия източник и с това са известни, с което става ясно на кого служат.  Също така заради този грях, Бог е унищожавал цели племена отдали се да го вършат като към техните сатанински ритуали се е включвало и човешки жертвоприношения. В наше време светът се управлява от тайни общества задкулисно, макар и не на 100%, защото, ако беше изцяло под техен контрол, щяха да стават ужасни неща, подобно на събитията в Сирия. Те се занимават със сатанински ритуали и затова последиците от делата им са ужасни за народите.




Гласувай:
54



1. tryn - Ужасно!
11.11.2014 02:49
Остава ми надеждата това да не е истина...
цитирай
2. bbbb2 - Аз често виждам призраци. Даже вече не ми правят впечатление.
11.11.2014 03:32
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kokomoko
Категория: Спорт
Прочетен: 418803
Постинги: 92
Коментари: 305
Гласове: 3538
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930