Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2015 16:53 - КАК УЧИЛИЩЕТО УБИВА ТАЛАНТА И СЪЗДАВА НЕУДАЧНИЦИ
Автор: kokomoko Категория: Спорт   
Прочетен: 3639 Коментари: 5 Гласове:
66


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

90% от днешните ученици ще се превърнат внеудачници.Обществото ни се намира под натиска на матрицата и не може да разбере очевидните истини. Системата на образование е безнадеждно остаряла. 90% нещастни хора е прекалено много. Ако един завод за минерална вода пускаше 9 от 10 бутилки с мръсна вода, то ръководството му отдавна щеше да е в затвора. Хиляди училища всяка година „произвеждат” хора, които няма да се реализират, ще живеят бедно и ще са самотни. Защо се случва това?

Причините за днешното зло са в миналото. Съвременното училище е билo създаденo преди 200 години. Тази институция е отговаряла на определени нужди на индустриалния век, когато в Англия се развива производството и са се появявали нови заводи и банки. За обслужването им са били необходими милиони неми и послушни изпълнители. Тогава е създадена системата, противоречаща на здравия смисъл, на природата на детето, на еволюцията.

Всички знаем, че децата много обичат да играят. По този начин обучението става десетки пъти по-лесно, отколкото зад чина. Децата имат много енергия. Те обичат да се смеят, да тичат, да скачаt. Училището наказва детето за всяка проява на емоции, жизнерадост и любопитство. За никакво развитие на личността, както на физическо, така и на интелектуално ниво не може да става дума. Педагогиката е създадена така, че да се унищожи индивидуалността, личността, да се лиши детето от неговото лично мнение.

Ето конкретните причини, заради които училището е вредно.

1. Съвременната наука вече доказа, че детето учи ефективно, когато греши

Училището прави всичко, за да създаде у децата страх от грешките. За неправилните отговори наказват – поставят слаба оценка. В бъдеще тези нещастни хора ще се боят да експериментират и да правят грешки.

2. В тестовете има само два отговора – правилен и грешен

По този начин децата виждат света плосък. Много задачи, в действителност могат да бъдат решени по хиляди правилни начини.

3. Децата нямат време да мислят

Съвременният процес на обучение е създаден така, че детето непрекъснато е заето с безсмислена работа. По-рано, в разцвета на философията учителят е давал задание на брега на река и е давал време за мислене. Учениците можели да спорят в продължение на няколко дни и да размишляват. Само размишлявайки на тишина човек може да развива ума си.

4. Днешното училище убива един от вродените ни инстинкти – стремежът ни към знания

Леонардо да Винчи не е учил в училище. Само благодарение на това той е могъл да развие и съхрани жаждата си за знания. През целия си живот е правил гениални открития, оставайки ученик. Изобретенията му изпреварват времето си с 500 години.Повечето студенти престават да учат, щом получат дипломите си. Те ненавиждат процеса и остават духовни инвалиди.

5. Всички знания, които се дават в училище с насилие над личността и унижение, могат да се поместят на флашка за пет долара

Светът се развива стремително, информацията остарява бързо и става безполезна. Ценно е само умението да се самообучаваш, на което в училище не ни учат.

Затова скъпи родители, ако имате възможност да преместите детето си в домашно обучение – подарете му тази щастлива възможност без да се замисляте.

Критикувайки училищното образование, в никакъв случай не се заклеймяват хората- изключения, педагозите по душа. Даже в този училищен ад те проявяват мъжество и любов към децата, давайки им знания и вдъхновявайки ги за бъдещи дела. Но, това, за съжаление са изключения.

инфо: curious.actualno.com




Гласувай:
66



1. universalnite000 - Системата е пригодена към задаване ...
17.05.2015 17:05
Системата е пригодена към задаване и взимане на изпити. Това незабавно поражда "успехи" ( онези, които имат способността да поемат и запомнят предимно неуместна и неточна информация ) и "провали" ( непритежаващите тази способност или твърде отегчените да я ползват ). "Успехите" отиват в университета, където се поема още повече неуместна и неточна информация, а "провалите" отиват да си търсят работа, която по-вероятно ще бъде дадена на "успехите". Що за начин да започнеш живота си - да бъдеш успех или провал.
Според това определение аз дълги години бях "успех", защото казвах на Статуквото това, което то искаше за успешното минаване. И въпреки това в себе си не виждах как по-голямата част от вълната от информация, която бях принуден да слушам ден след ден, би имала някакво отношение към бъдещия ми живот. Имах и тайното усещане, че повечето от това, което ми се казваше са празни, безсъдържателни приказки. Учителите и после лекторите говореха и рядко се допитваха до мен или искаха да дам израз на личния си творчески потенциал. С чиста съвест мога да кажа, че цялото ми образование в истинския му смисъл протече извън учебните зали.
цитирай
2. kokomoko - universalnite000
17.05.2015 19:24
Благодаря за добре подбраните думи!
цитирай
3. whitelight1 - Браво, много интересен пост, това е ...
17.05.2015 22:01
Браво, много интересен пост, това е така. Цялата Матрична система, ни пречи и ни държи далече, от това което трябва да учим и знаем, като знания и да се развиваме.
цитирай
4. panazea - И по-рано образованието беше същото .
17.05.2015 22:47
Искаше да ни направи по Образа на вожда и учителя. Неуспяха.
Затова се гордея , че станах Човек , въпреки системата. Гордостта не е добродетел.
Човек се образова цял живот, според своя мироглед и това , което му е по сърце.
Разбира се , пишехме им това , което искаха да получат , а си мислехме това, което си ни харесва. Често изобщо не ги слушах . Оттогава свикнах да игнорирам външните дразнители , като паразитен шум.
Значи , трябва да отстояваме своето Аз. Да не се оставяме да ни смачка системата .
цитирай
5. ivanvanq - м1
23.05.2015 11:05
училището е далече от действителноста
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kokomoko
Категория: Спорт
Прочетен: 417035
Постинги: 92
Коментари: 305
Гласове: 3538
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031