Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 14:10 - Учени: Млечният път може да се окаже 'галактическа транспортна система' (ВИДЕО)
Автор: kokomoko Категория: Спорт   
Прочетен: 2174 Коментари: 2 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Въз основа на най-новите данни и теории нашата галактика може да се окаже огромна черна дупка (или пространство-времеви тунел) И, ако това е така, то би било теория за "стабилна и плавателна черна дупка." Това е хипотезата, представена в проучване, публикувано от учени по физика от SISSA в Триест, Италия. Новата теория е в резултат от сътрудничеството между индийски, италиански и американски изследователи, които години наред изследват и преосмислят тъмната материя в Космоса.

"Ако ние комбинираме карта на тъмната материя в Млечния път с най-новия модел на Големия взрив (Big Bang) можем съвсем логично да предположим съществуването на пространство-времеви тунели. Това, което получаваме като аналитична информация от проведени симулации е, че нашата галактика наистина може да съдържа един от тези тунели , и че в тунела дори може да бъде размера на самата галактика. Но има и още.. ", обяснява Паоло Салучи, астрофизик от Международната школа за академични изследвания (SISSA) на Триест и експерт по тъмна материя. "Бихме могли дори да пътуваме през този тунел, тъй като въз основа на нашите изчисления, тази структура може да бъде плавателна. 

Въпреки, че пространство-времевите тунели (или червееви дупки или Айнщайн-Пенроуз мостове) едва наскоро придобиха голяма популярност сред обществеността, то тази теория е изучавана от астрофизиците дълги години и е твърде допустима.

Астрофизиците не са категорични, че нашата галактика определено е дупка, а просто, че според теоретични модели, тази хипотеза е възможна.Учените в момента си поставят за цел да сравнят две галактики и Магелановия облак, за да си обяснят дали наистина тази теория може да бъде по-скоро потвърдена.

За да достигнат до своите заключения астрофизиците са комбинирали уравненията на общата теория на относителността с изключително подробна карта на разпределението на тъмната материя в Млечния път.


 
Източник: Портал12

http://portal12.bg/Ucheni-Mlechniyat-pyt-mozhe-da-se-okazhe-galakticheska-transportna-sistema-VIDEO-.p2792



Гласувай:
46



1. krumbelosvet - Много интересно. Благодаря на автора. Човек не може да прочете всичко по света сам.
22.06.2016 09:40
Подобна теория прави много по-веротно "зараждането" на живота и разума.
цитирай
2. django - Подобна теория е твърде далеч от ...
22.06.2016 11:55
Подобна теория е твърде далеч от науката и реалността.
Подходяща е за фентъзи жанра.

Между другото само зараждането на живот и разум е абсолютно невъзможно. Защото би нарушило информационните закони и причинно следствената връзка.
Няма следствие по-голямо от неговата причина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kokomoko
Категория: Спорт
Прочетен: 417040
Постинги: 92
Коментари: 305
Гласове: 3538
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031