Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2014 13:01 - Местността „Седлото” в Странджа крие своите тайни вече дълги години.
Автор: kokomoko Категория: Спорт   
Прочетен: 3451 Коментари: 1 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageПрез 1981 г. в горите на Странджа планина е открита мистериозна карта от животинска необработена кожа и върху нея имало неясни знаци. Твърди се, че старинният чертеж бил турски, притежание на прочутия в района иманяр Мустафа. Според очевидци, иманярът занесъл картата не на кого да е, а на самата Людмила Живкова, която по това време била председател на Комитета за култура. Той твърдял, че картата описва място в местността „Седлото“, между странджанските върхове Голямо и Малко Градище, където е погребана египетската богиня-котка Бастет. Според слуховете, Живкова била толкова привлечена от историята, че дори прибрала картата в личния си сейф. Последвали преговори с различни учени и археолози, но повечето от тях били скептични. Местните разказват, че дори били правени опити да бъде привлечен и проф. Александър Фол, но той отказал с мотива, че се занимава единствено с наука.

Приближените на Людмила Живкова обаче, решили да занесат картата на Ванга. Тогава чули следните думи: „Много, много отдавна дошли по вода хора от Египет. Те били високи и стройни, с черни коси, носели маски на лицата си и били облечени с нещо подобно на нашите кукери.” Пророчицата била убедена, че картата сочи място, на което има гроб на жена, която държи жезъл от извънземна материя. Тя предупредила хората на Живкова в никакъв случай да не ходят в тази местност и да не започват разкопки, защото ги грозяла голяма опасност.

Малко след това иманярът Мустафа бил заловен от милицията, разпитван и бит. Не след дълго починал. Но това не спряло Людмила Живкова, а думите на Ванга особено впечатлили и Кръстю Мутафчиев, офицер от Държавна сигурност, имащ силно влияние върху дъщерята на Тодор Живков. Същата година той организирал тайна експедиция до мястото.

Участниците в разкопките, твърдели, че мястото е заредено с особена енергия и в определен момент, най-често в нощта на 5-ти срещу 6-ти май. Всяка година по това време, на скалата може да се види сияние и две фигури. Едното на мъж, а другото на жена. Какво искат да ни кажат те, може би скоро ще узнаем.




Гласувай:
47



1. tres1 - Това по всяка вероятност ще е снимка ...
26.08.2014 11:55
Това по всяка вероятност ще е снимка от интересният комплекс на "мишкова нива".
Що се отнася до Бастет - едва ли там има гробница. Бил съм на мястото и освен две грозни дупки, пълни с мръсна вода друго няма. Дупки оставени от здраво ровене с багер и после ръчно /явно без резултат/. До колкото става "ясно" към това място са проявявали интерес бившите "СС", КГБ и даже Ми 5. Въобще много въпроси без отговори. От местните жители оставаш с впечатлението, че нито са чували, нито са видяли, нито са разбрали каквото и да било, но се срещат и малко изключения с добро въображение. Много жалко, че това /"мишкова нива"/ се намира в България, а не на друго място по света - до сега да е станало световна забележителност - поне колкото Перперикон /Перперек/.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kokomoko
Категория: Спорт
Прочетен: 419083
Постинги: 92
Коментари: 305
Гласове: 3538
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930